بازار؛ گروه بین الملل: همانطور که از قبل نیز پیش بینی شده و طی گزارش های متعدد در خبرگزاری بازار به آن اشاره شد، آغاز اعمال تعرفه های گمرکی تازه دونالد ترامپ منجر به ایجاد آشفتگی در بازارهای مالی شده است. اگرچه عمده بازارهای جهانی از جمله شاخص سهام های بزرگ آمریکا، اروپا و ژاپن در پی ترس ایجاد شده از کاهش رشد اقتصاد جهان و افزایش تورم و رکود، دچار ریزش های شدید شده اند، اما طلا همچنان به عنوان سپر تورمی قابل اعتماد مشغول پیشتازی است.
حتی در داخل ایالات متحده نیز با کاهش شاخص دلار و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه داری این کشور، جذابیت بازار طلا در برابر سایر بازارها همچنان رو به افزایش است
مهم اینکه شرایط فعلی بازار طلا در سطح جهانی تحت تاثیر عوامل کاملا فادندامنتال تاثیرگذار بر بازار قرار داشته و به همین دلیل همچنان حباب قیمت خیال انفجار ندارد. حتی در داخل ایالات متحده نیز با کاهش شاخص دلار و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه داری این کشور، جذابیت بازار طلا در برابر سایر بازارها همچنان رو به افزایش است.
نخست اینکه اقدامات دونالد ترامپ در اعمال تعرفه های جدید بر شرکای بزرگ تجاری آمریکا همچون چین، کره جنوبی، کانادا، ژاپن و اتحادیه اروپا منجر به افزایش قیمت مواد وارداتی به داخل این کشور شده و همانطور که نخست وزیر کانادا نیز در اظهارات اخیر خود به آن اشاره کرده، منجر به افزایش تورم و رشد قیمت ها در داخل ایالات متحده خواهد شد.
موضوع دیگر اینکه افزایش تورم و کاهش قدرت خرید عمومی می تواند منجر به بازگشت رکود دوره کرونا به بازار شود. در چنین حالتی، شرکت های آمریکایی می بایست علاوه بر تامین مواد خام اولیه با قیمت بالاتر و پرداخت حق گمرکی بیشتر به بازارهای هدف (به دلیل اقدام متقابل شرکای اقتصادی آمریکا) هزینه بیشتری پرداخت کرده و در عین حال، در داخل نیز با کاهش قدرت خرید عمومی مواجه شده و ضرر دوچندانی را متحمل شوند. چنین چشم اندازی اساسا خریداران سهام شرکت های آمریکایی را از سرمایه گذاری روی آنها منصرف می سازد؛ درست مانند اقدامی که ورن بافت سرمایه دار بزرگ آمریکایی و از بزرگترین مالکین سهام در آمریکا در بهمن ماه سال گذشته انجام داده و البته با فروش ۱۷۵ میلیون دلار سهام دیگر در کمتر از یک ماه پیش، به این استراتژی خود ادامه داد.
وضعیت شاخص دلار نیز نشانگر روند نزولی آن است. همانطور که میدانیم، شاخص دلار به میزان سهم ارز ملی آمریکا از بازار فارکس مربوط می شود که کاهش شاخص، نشانگر کاهش جذابیت دلار برای سرمایه گذاران است. شاخص دلار در زمان تنظیم این گزارش در کانال ۱۰۲ قرار داشته که تنها طی ۲۴ ساعت گذشته، تحت تاثیر تعرفه های گمرکی جدید آمریکا بیش از ۱ درصد کاهش داشته است.
با این حساب، طلا همچنان تنها دارایی کم ریسکی محسوب می شود که دستکم تا زمان ادامه مشکل تعرفه های گمرکی میان آمریکا و شرکای تجاری این کشور از یک سو و تنش های میان دونالد ترامپ با مسکو و تهران که احتمالا طی هفته ای آتی بیشتر نیز خواهد شد، می توان روی آن حساب کرد.
پیش بینی قیمت طلا
از منظر تکنیکال، اندیکاتور RSI در بازه زمانی روزانه همچنان در محدوده اشباع خرید قرار دارد. لذا، باید توجه داشت که احتمالا در ادامه مسیر به احتمال زیاد با یک اطلاح قیمت منجر به ورود به فاز انباشت مواجه خواهیم شد. اما این اصلا به معنای تغییر در روند قیمت طلا نبوده و روند کلی همچنان صعودی به نظر می رسد. به احتمال زیاد، با توجه به شرایط فاندامنتال ذکر شده در بالا و در صورت تصدیق این فرضیه، پس از یک دوره کوتاه اصلاحی، شاهد اوج گیری چند ماهه طلا و حرکت به سمت ثبت رکوردهای تازه قیمت خواهیم بود.
قیمت فعلی طلا روی رقم ۳۱۲۳ دلار قرار داشته که پس از ثبت رکورد جدید ۳۱۴۹ دلار، با ریزش به سطح فعلی مواجه شد. قیمت می تواند در ادامه، تا سطح ۳۱۰۰ دلار (قیمت محوری) اصلاح را تجربه نماید. اما در صورت از دست رفتن این محدوده می توانیم منتظر ریزش قیمت تا سطح حمایت بعدی یعنی ۳۰۷۶ دلار باشیم. همچنین، حمایت بعدی طلا روی ۳۰۵۷ الی ۳۰۵۸ دلار قرار دارد.